Accountantskantoor AVB Accountants B.V. en het bijbehorende Berdano Salarisverwerking B.V., gevestigd in Barchem, zijn vanaf april 2024 onderdeel van accountants- en advieskantoor Westerveld en Vossers. Oprichter Dick van Berkum was op zoek naar een opvolger. Met deze overname is de continuïteit van AVB Accountants B.V. en Berdano Salarisverwerking B.V. op lange termijn gewaarborgd. Kantoor Barchem blijft als zelfstandige vestiging actief, met hetzelfde team.

Voormalig eigenaar Dick van Berkum: “In de afgelopen jaren is de wet- en regelgeving in de accountancy steeds strenger en veeleisender geworden. Als relatief klein kantoor is het steeds lastiger om hier voortdurend aan te kunnen blijven voldoen. Om de continuïteit van AVB Accountants B.V. en Berdano Salarisverwerking B.V. op lange termijn te waarborgen, zijn wij op zoek gegaan naar een passende samenwerkings- en opvolgingspartner.”

Dick van Berkum: “Voor ons was het belangrijk dat de nieuwe partij aansluit bij onze werkwijze en visie, waarbij kwaliteit en korte lijnen centraal staan. Westerveld en Vossers deelt onze mentaliteit: no nonsens, toekomstgericht en waar de klant nog centraal staat.” Hij is dan ook blij met de gevonden oplossing: “Het voortbestaan van AVB en Berdano is hiermee verzekerd. Zowel voor de bestaande relaties, maar ook voor de collega’s die er werken.”

Vennoot bij Westerveld en Vossers, Rogier Hoftijzer, is blij met het vertrouwen: “Uitbreiding is nooit een doel op zich geweest, maar deze kans deed zich voor. Wij krijgen hierdoor ruimte voor groei in deze regio. Anderzijds betekent dit continuïteit voor de medewerkers en relaties in Barchem. Voor hen willen we vooral rust creëren. Het kantoor in Barchem blijft als zelfstandige vestiging actief, met dezelfde ervaren medewerkers.”

Collega-vennoot Arjan Bokkers (Westerveld en Vossers): “De komende tijd ligt de focus op continuïteit en samenwerking. Zo houden de vestigingen hun eigen identiteit en slagvaardigheid, maar kunnen we wel optimaal profiteren van elkaars kennis en ervaring. Waar nodig zullen we gezamenlijk wet- en regelgeving toepassen, maar bijvoorbeeld ook nieuwe innovaties oppakken.”

Dick van Berkum blijft de komende jaren nog betrokken bij het kantoor in Barchem: “Sinds de oprichting bijna 40 jaar geleden ben ik altijd nauw betrokken geweest bij het kantoor. Ook de komende jaren blijf ik nog betrokken. In het verleden hebben wij al prettig samengewerkt met Westerveld en Vossers. Wij zien de toekomst dan ook met vertrouwen tegemoet.”

Over Westerveld en Vossers, AVB en Berdano
Westerveld en Vossers is een pragmatisch, voornamelijk op het MKB-gericht, accountants- en advieskantoor in de regio Achterhoek en De Liemers, met circa 60 medewerkers en vestigingen in Doetinchem, Duiven en Varsseveld. AVB Accountants B.V. en Berdano Salarisverwerking B.V. tellen samen ongeveer 15 medewerkers in Barchem. Beide kantoren hebben een regionaal karakter, met een aantal landelijke specialismes. Voor meer info zie www.wenv.nl en https://avb-accountants.nl/.